Oudere versie van Internet Explorer (<IE8) gevonden,
om de website beter te laten uitzien is het verstandiger
om Internet Explorer bij te werken naar de nieuwste
versie, of voor een andere browser te kiezen.
Firefox of Chrome zou een optie kunnen zijn.Enkele verslagen van Gerrit

(Collega van Luud)

Voettocht van Marja en Luud vanaf Raalte naar Florence (deel 1/2)

Verslag 11 april 2004


Op zaterdag 10 april vernomen via de dagboek van Marja en Luud dat deze op een mini-camping zaten vlak voor het Twentekanaal.
Zondagmorgen 11 april vroeg eruit en rond 8:00 bij het Twentekanaal aangekomen zag ik geen Marja en Luud. Bij de Berkel lange tijd staan wachten en in een zandpad gekeken naar sporen, maar er waren geen verse sporen. Tenslotte maar teruggefietst naar het Twentekanaal en een weg ingereden langs het kanaal, toen zag ik achter een boerderij een tent staan. Het begon te regenen rond 9:00 en de tent was nog niet ingepakt.
Ik heb toen besloten om even om te rijden, eerst langs het kanaal richting Almen, vandaar uit naar het dorp Laren (even naar huis), dan richting Lochem, toen weer richting de brug waar Marja en Luud overheen moesten komen. Daar aangekomen waren zij net onderweg. Ik heb met mijn GSM een foto gemaakt van Marja en Luud toen ze de Twentekanaal overstaken en deze doorgestuurd aan zoon Steven en aan Peter (directe collega van Luud). Ze waren net begonnen aan dag twee en hebben pas enkele honderden meters gelopen.
Marja en Luud zijn het Pieterpad gaan lopen, terwijl ik een eind ben gaan fietsen: Laren, Barchem, Borculo, Haarlo, Eibergen, Groenlo, Winterswijk, Lichtenvoorde, Zieuwent, Varssel, Lochem, Laren. Ik gokte erop dat ik Marja en Luud vlak bij Varssel wel tegen zou komen en jawel hoor, vlak voor Varssel kwam ik deze beide weer tegen. Marja en Luud hadden toen tussen de 15km en de 20km gelopen en ik had toen 80km gefietst vanaf het Twentekanaal. Marja had de eerste blaarbehandeling alweer gehad. Totaal afstand wat ik deze dag had gefietst was 124km.
Zaterdag 17 april hoop ik beide nog een keer te zien in Limburg. Ik wil daar dan heen fietsen, rechtstreeks naar Venlo en van daaruit het Pieterpad zoveel mogelijk volgen. En afhankelijk afstand die ik dan heb afgelegd ga ik met de fiets terug of met de trein. De bedoeling is als de afstand van de heenweg onder de 150km blijft, dat ik dan met de fiets terug ga.

Hierbij een foto die ik met mijn GSM heb gemaakt op 11 april 2004:


10:07 Marja en Luud over het Twentekanaal (Pieterpad)Voettocht van Marja en Luud vanaf Raalte naar Florence (deel 2/2)

Verslag 17 april 2004 (Fietstocht naar Limburg om Marja en Luud te ontmoeten)


Vrijdag 16 april 2004 tot 22:30 bezig ben geweest met de voorbereidingen voor deze fietstocht, zoals kaarten uitprinten en inpakken in de fietstas. Aan eten en drinken heb ik zestien flesjes energiedrank, brood en ontbijtbiskwie in de fietstas gedaan.
Zaterdag 17 april 2004 ging de wekker om 4:45 af, even douchen, eten en dergelijke. Om 6:00 vertrokken van huis, het was nog donker. Toen ik vlak voor Vorden was, ging de zon net op. Hier even een foto gemaakt en deze meteen via e-mail opgestuurd naar huis, waar deze meteen automatisch op het internet werd gezet, dit geldt voor alle foto's die ik heb gemaakt.
Om 8:10 de grens met Duitsland gepasseerd, hier een foto gemaakt. Bij Emmerich de Rijn overgestoken en bij Warbeyen de weg richting Kalkar ingeslagen. Bij Walbeck had ik 100km gefietst en daar 5 uur en 5 minuten over gedaan. Net terug in Nederland, vlak voor Schandelo moest ik even mijn stuurtas repareren, want er was een schroef los gegaan.
In Venlo aangekomen heb ik meteen de VVV opgezocht om in ieder geval het Pieterpad deel II (Vorden - Pietersberg) te kopen, ik zag hier ook het Pieterpad deel I (Pieterburen - Vorden) liggen en deze heb ik dan ook maar gekocht. Bij de VVV loopt het Pieterpad voorlangs en daar ben ik het Pieterpad zoveel mogelijk blijven volgen totdat ik Marja en Luud achterop kwam. Op weg naar Marja en Luud kwam ik over een pad welke vlak langs een afgrond loopt van zo'n 20 meter, ze noemen dit de rand van Nederland. Het hogere deel is Duitsland en het lagere deel is Nederland. Het Pieterpad loopt de ene keer aan de Nederlands zijde van de grens en de andere keer langs de Duitse zijde van de grens.
Na 138km om 13:45 kwam ik Marja en Luud achterop, zij hadden net gerust bij een bank. Daar enkele foto's gemaakt van Marja en Luud. Marja heeft een foto gemaakt van Luud naast mijn persoon. Ik was vergeten om bescherming tegen zonnebrand mee te nemen vanaf huis. Ik heb van Marja en Luud iets van hun voorraad kunnen gebruiken om mij te beschermen tegen de zon, waarvoor mijn dank. Marja en Luud zijn verder gegaan, terwijl ik nog even uitrustte. Na enkele minuten kwamen twee Limburgse heren op het bankje zitten, de oudere man (88 jaar) kon ik helaas niet goed verstaan, want hij praatte met een Limburgs dialect. Met de andere man kon ik wel goed mee praten en dat hebben wij ook wel zo'n 10 minuten gedaan. Hierna heb ik mijn weg vervolgd richting Swalmen, waar ik Marja en Luud nog eenmaal voorbij kwam en al fietsend een foto heb gemaakt.
Richting Swalmen kwam ik een bocht om in een veel te hoge versnelling, want er was daar een steile helling van zo'n 7 procent schat ik. Hier moest ik even voor afstappen om mijn versnelling terug te schakelen naar een veel lagere versnelling, nu lukte het wel om naar boven te fietsen.
Bij Swalmen aangekomen realiseer ik me dat ik vergeten was om de foto's van Marja en Luud mee te sturen in de e-mail, dit alsnog gedaan. Swalmen was tevens het meest zuidelijke punt op deze fietstocht, nu kon de terugreis langs de Maas beginnen. Tussen Swalmen en Venlo was het fijn fietsen, namelijk met wind in de rug. Het was iets harder gaan waaien, waardoor ik wel gemakkelijk 30 km per uur haalde voor een langere afstand van enkele kilometers. Van Venlo richting Nijmegen was de fietspad op de meeste plaatsen slecht, het was niet fijn om er overheen te rijden. Regelmatige scheuren in de weg, de afstand tussen de scheuren is zo'n 2 tot 3 meter en dat vele kilometers achter elkaar. Je kunt beter in een zandweg rijden, dat rijd een stuk prettiger. Mijn mening is dat een fietspad en zeker als die langs een grotere weg ligt wel goed voor elkaar mag zijn. Bij Afferden had ik alweer 200km opzitten en hier 11 uur en 35 minuten over gedaan, dat is 6 uur en 30 minuten over de laatste 100km. Ik ben dan hier ook veel tijd kwijt geworden met het praten, foto's maken en deze foto's te e-mailen. In Arnhem bij het Gelredome in de buurt stond de teller op 250km en ik had over deze 250km er 14 uur en 35 minuten over gedaan, tussen Afferden en Arnhem (50km) had ik 3 uur over gedaan. De laatste 50km van Arnhem naar Laren had ik afgelegd in 2 uur en 55 minuten, wat de totaaltijd brengt op 17 uur en 30 minuten. Uitgerekend brengt dat de gemiddelde snelheid inclusief rust op 17.2 km per uur. De werkelijke fietstijd is 14 uur en 50 minuten, wat de gemiddelde snelheid brengt op 20.3 km per uur aan werkelijk fietsen. Al met al een geslaagde dag, het weer was perfect en ik heb mijn vorige recordafstand met 12km verbeterd. Bij thuiskomst nog even warm gegeten en daarna lekker onder de douche. Kopspijkers gekeken wat ik had opgenomen en pas na 2 uur gaan slapen.


Enkele cijfers:

Datum17-04-2004
Afstand300,45 km
Rittijd14u50
TotTijd17u30
Max.42,5 km/u
GemRit20,3 km/u
GemTot17,2 km/u
Vertrek6u00
Aankomst23u30
Omschr.Rechtstreeks naar Venlo gefietst, via Duitsland.
Hier de Pieterpadboekjes gekocht en het Pieterpad
gevolgd naar Swalmen. Marja en Luud op het Pieterpad
gezocht en gevonden, enkele kilometers voor Swalmen.
Doorgereden naar Swalmen, toen terug langs de Maas.

Hierbij een aantal foto's die ik met mijn GSM heb gemaakt op 17 april 2004:


06:30 15km Vorden08:10 47km De grens met Duitsland11:05 100km Walbeck13:00 125km Net iets buiten Venlo op het Pieterpad13:45 138km Ontmoeting met Marja en Luud13:45 138km Luud met zijn Novell-pet14:00 140km Na een kleine pauze Marja en Luud nog ingehaald17:35 200km Afferden19:20 228km Nijmegen20:35 250km Gelredome in Arnhem22:35 285km Zutphen23:30 300km Eindelijk weer thuis in Laren


De route welke ik op 17 april 2004 heb gereden ziet er als volgt uit:


Laren (0km punt)- Vorden - Hengelo (G) - DoetinchemDoetinchem - 's-Heerenberg - Emmerich - Warbeyen - KalkarKalkar - Uedem - Kevelaer - Walbeck (100km punt)Walbeck - Schandelo (weer terug in Nederland) - VenloPieterpad gevolgd van Venlo naar Swalmen, zie rode lijn
 • Bij de VVV Venlo (1) Pieterpad boekjes gekocht, vervolgens het Pieterpad opgegaan.
 • Het Pieterpad welke wordt aangegeven met rood-witte strepen (2) is een voorbeeld te zien op de foto.
 • Op enkele plaatsen is er naast het pad een diepe afgrond (3), bovenop ligt Duitsland en zo'n 20 meter beneden ligt Nederland.
 • Bij de zitbank (4) ben ik Marja en Luud tegengekomen, daar enkele foto's gemaakt en deze via e-mail naar Steven gestuurd. • Swalmen (verste punt, 145 km punt) - Reuver - Tegelen - Venlo - Velden - Arcen  Arcen - Well - Nieuw-Bergen - Afferden (200km punt) - Gennep - Mook  Mook - Malden - Nijmegen (iets verkeerd gereden) - Elst -
  Arnhem (verkeerd gereden, bij Gelredome 250km punt) - Velp - Rheden  Rheden - Dieren - Brummen - Zutphen - Laren (300km punt)